Ei nyt kyllä oo mitää ihmeempiä vuodatettavia tänne, mutta aattelinpas iha lyhkäsesti kehuskella viikonloppuva, tai itseasiassa eilistä. Oli iha huippu hauskaa. Päivä tsempoiltii yhdessä copymarketissa. Meillä oli tarkotus mennä museoon, mutta se perkuleen marketti oli siinä ite metroasemalla nii ei me koskaan päästy sitä metroasemaa edemmäs. Juututtiin siis tinkaileen siihe markettiin ja museo jää toiseen kertaan :)

Iltasella lähettii parin suomalaisen vaihtari poijaaan Villen ja Jarnon kans keilaamaan. Oli iha kauhian kivvaa. Minä kun en oo aikasemmin ku yhesti koittanu sitä palloa heittää, tai mitä sille nyt ikinä tehdäänkään, nii oli hiukka hakusessa se touhu. Loppuakohden kuiten alko hahmottaa, että mitä sille pallolle täytyy tehdä, että se pysyy siinä radalla :) pari tuntiä myö tuon touhuin parissa viihdyttiin, eikä kyllä ollu ees kallista. Joku väitti että suomessa se on paljo halvempaa, mutta minä uskallan väittää vatsaan. En siis tiedä Suomen hintatasosta juuri mitää faktaa keilailun osalta, mutta me maksettiin 6e per nuppi siitä kahesta tunnista, nii eipä tuo mun mielestä ainakaa kallista oo. Iha varmaan meen uudestaan, siihen puuhaan jäi niiiin koukkuun.

Keilailun jälkeen käytiin turkkilaisessa ravintelissa syöpötöimässä ja oli iha perkulen hyvää. Sinnekki täytyy mennä uudestaan, teki kyllä lähtemättömän vaikutuksen meikäläiseen. Nam.

Seuravaks myö otettii taksi ja hurautettiin ktv:lle. Ktv on siis paikallinen nimitys karaokesta :P täällä on nii mahtava se systeemi tuon osalta, että tahtoo suomeen samanlaisen. Meät vietiin omaan loossiin siellä paikanpäällä. Kuudestaan myö sitte saatiin siellä lauleskella, ja ne vehkeet oli pirun hyvät ja muutenkin se äänentoistohomma oli hyvin järkätty ku aattelee että se loossi oli ihan pikkunen. Kiva ku muiden ei tarvi kuunella meän rääkyntää eikä meidän tarvinnu kuunnella muita, tai jonottaa vuoroa. Paikka oli auki 22.00-06.00. myö taidettii lähtä viideltä, oltii joskus kuudelta nukkumassa ku tuo matka tänne kampukselle ottaa aina aikansa. Vähän on kyllä meinannu ramasta, mutta oli se sen arvosta. Ainii, sit siinä "baarissa" oli kauppa, josta sai käydä ostaa omat juotavat. Myö lastattiin kori täyteen pulloja ja sipsiä, maksettiin ostokset ja kaupantäti toi ne meän ostokset sinne loossiin. Mukava homma ku pääs niin paljo halvemmalla mitä normi baarissa. Häätyy ehkä käydä vielä lurittelee jotkut kerrat ennenku täältä lähtee pois.

Nyt tää meni taas tähän, että mie vaan selostan tapahtumia enkä juuri muuta kerro. Tässä kuitenkin jotain, mitä bongasin Villen blogista. Oon kyllä ilkiä ja kopioin sen suoraan tähän, nii saatte työki vähä kummastella tätä touhuia täällä Kiinan perällä:) näihin sanoihin lopettelen nyty, palataan taas!

Ruokapöydässä on kohteliasta sotkea mahdollisimman paljon. Joka paikkaan syljeskellään varsin estottomasti; bussin lattialle, ravintolan lattialle, kaduille yms. (tätä tapaa kuitenkin yritetään kitkeä pois, koska se ei oikein anna kuvaa Kiinasta sivistyneenä valtiona) Ravintoloissa annokset normaalisti jaetaan tasan ruokailijoiden kesken. Ei siis omia annoksia. Baarissa kalja juodaan shottilaseista. (ainakin Tiibetissä) Prepaid-kännykkäliittymä, jonka numerossa on paljon kaseja ja kutosia maksaa enemmän kuin sellainen missä niitä ei ole, sillä kasit ja kutoset on onnenlukuja. Monissa hotelleissa ei ole neljättä kerrosta, koska nelonen on epäonnenluku. Se äännetään lähes samalla tavalla kuin sana –kuolema. Muutenkin nelosen käyttöä vältellään. Vanhukset tekee taichia ja muita itämaisia mielenhallinta juttuja puistoissa aamuisin ja leikkii leikkikentällä lasten karuselleissä ja vastaavissa. Pitkän iän salaisuus? Käsitettä jonottaminen ei tunneta. On pelkästään yleinen häröpallo, jossa nopeat syö hitaat ja vahvin heikommat ja pienemmät. (metrot ruuhka-aikaan on aika experience) Kiinalaiset ei juo ruoan kanssa yleensä mitään. (esim. koulun ruokalassa ei ole ollenkaan juomia)